Naturens råskap

En liten beskrivelse av siden

En iskald oase

Det finnes fortsatt steder på kloden der mennesket ikke er herre. Der hvite islagte ørkener forlatt av solen og temperaturer under frysepunktet reduserer sjansene til å overleve til et minimum. Der mot og evnen til å tilpasse seg avgjøre om du klarer deg eller ikke.

Svalbard er et slikt sted. Det nordligste befolkete øya i verden, en siste utpost for noen av jordas mest hardføre dyr og fugler. Et hjørne av verden nærmest upåvirket av ytre forandringer, der mennesker og dyr lever i gjensidig respekt for elementene. En iskald oase for dem som trosser naturens eksistensgrunnlag, som finner det storslåtte i det minimale.

Det er denne utilgivelige, råe naturen som inspirerer oss. Dette forlatte stedet på toppen av kloden der vi har gjort vårt bryggeri til vårt hjem. Det er dette som gjør vårt øl så utenkelig godt, skapt på et utenkelig sted.

Svalbard_Bryggeri_foto_Knut_Åserud_4C9A9346
Svalbard_Bryggeri_foto_Knut_Åserud__M8A9552

Steget mot det ukjente

Det ligger i menneskets natur alltid å strekke seg mot det ukjente. Å løse enda ett problem eller finne opp noe helt nytt som tar oss ett steg mot det uoppnåelige. Å slå seg ned, skape og utvide selv på steder der ingen har satt sin fot før.

Slik ble ideen om å bygge et bryggeri i Longyearbyen unnfanget i 2007. En idé tuftet på mot og gjennomføringskraft til å gjøre det ingen hadde gjort før oss. Å gjøre det umulige mulig. Om tro snarere enn av nødvendighet.

Fire år senere ble bryggeriet etablert og i 2015 fant det første brygget veien til butikkhyllene og serveringstedene. I dag nytes ølet av utforskere fra hele verden.

Flaskepost

For oss er Svalbard bryggeri mer enn et bryggeri. Det er et lite fyrtårn på toppen av kloden, et symbol på endringsvilje, kunnskap og utvikling. Fra å være en utpost for polfarere og jakt, har Svalbard de siste tiårene utviklet seg til å bli et internasjonalt senter for forskning og kunnskap som samler fagpersoner fra hele verden. Øyriket spiller nå en aktiv rolle i en dypere forståelse av hvordan klimaet påvirker kloden og hvordan informasjon fra verdensrommet kan hjelpe oss å ta klokere valg for fremtiden.

Vi er stolte av å være en del av denne historien, der vårt øl – som en liten flaskepost ­– er vår måte å tiltrekke oppmerksomhet til et sårbart hjørne av verden. Fordi utvikling og ydmykhet alltid må gå hånd i hånd.

Svalbard_Bryggeri_foto_Knut_Åserud_4C9A9403

Våre ansatte

Ikon av person

Tizian Wieland

  • Bryggerimester