Naturens råskap

En kald oase

Det finnes fortsatt steder på kloden vi ikke rår over. Der hvite islagte ørkener forlatt av solen og temperaturer under frysepunktet, reduserer sjansene for å overleve til et minimum. Der mot og evnen til å tilpasse seg, avgjør om du klarer deg eller ikke.

Svalbard er et slikt sted. Den nordligste befolkete øya i verden, en siste utpost for noen av jordas mest hardføre dyr og fugler. Et hjørne av verden som gir en helt egen opplevelse, der mennesker og dyr lever i gjensidig respekt for elementene. En kald oase for dem som utfordrer naturens eksistensgrunnlag og som lar seg overvelde av mektig natur.

Det er dette enorme landskapet som inspirerer oss. Dette uendelig vakre stedet på toppen av kloden der vi har etablert vårt bryggeri. Det er dette som gir smaken til vår øl, som er skapt på et utenkelig sted.

Svalbard_Bryggeri_foto_Knut_Åserud_4C9A9346
Svalbard_Bryggeri_foto_Knut_Åserud__M8A9552

Steget mot det ukjente

Det ligger i menneskets natur å strekke seg mot det ukjente. Å løse enda ett problem eller finne opp noe helt nytt, som tar oss ett steg mot det uoppnåelige. Å slå seg ned, skape og utvikle, selv på ukjente steder.

Slik ble ideen om å etablere et bryggeri i Longyearbyen unnfanget i 2007. En idé tuftet på mot og gjennomføringskraft til å gjøre det ingen hadde gjort før. Å gjøre det umulige mulig. Hvor trua seiret over fornuften.

Fire år senere ble bryggeriet etablert og i 2015 fant det første brygget veien til butikkhyllene og serveringstedene. I dag nytes ølet av tilreisende, fastboende og ølkjennere fra hele verden.

Flaskepost

For oss er Svalbard bryggeri mer enn et bryggeri. Det er et lite fyrtårn på toppen av kloden, et symbol på endringsvilje, kunnskap og utvikling. Fra å være en utpost for polfarere og jakt, har Svalbard de siste tiårene utviklet seg til å bli et internasjonalt senter for forskning og kunnskap som samler fagpersoner fra hele verden. Øyriket spiller nå en aktiv rolle i en dypere forståelse av hvordan klimaet påvirker kloden og hvordan informasjon fra verdensrommet kan hjelpe oss å ta klokere valg for fremtiden.

Vi er stolte av å være en del av denne historien, der vårt øl – som en liten flaskepost ­– er vår måte å tiltrekke oppmerksomhet til et sårbart hjørne av verden. Fordi utvikling og ydmykhet alltid må gå hånd i hånd.

Svalbard_Bryggeri_foto_Knut_Åserud_4C9A9403

Dette er oss